ستروکیت
Page Loder

با اینکه همه از جهانی شدن و آسانی دسترسی اینترنت خبر داریم، این نکته را می‌دانستید که تعداد کاربران اینترنت و ساعاتی که در اینترنت سپری می‌شود هر روز با سرعتی باور نکردنی رو به افزایش است؟

طبق تحقیقات صورت گرفته میزان استفاده مداوم از اینترنت در بین بزرگسالان در سه سال گذشته ۵ درصد افزایش داشته است و همینطور که در جریان هستید نحوه خرید و فروش و تجارت هم در سال‌های اخیر دستخوش تغییرات بسیاری بوده. این یعنی در بازار امروز بازاریابی سنتی به اندازه گذشته موثر نخواهد بود.

راز اصلی بازاریابی یا مارکتینگ همیشه در رابطه مجموعه با مخاطبان خود در زمان و مکان مناسب خلاصه شده است. این جمله امروز به این معناست که شما باید بازار هدف و مخاطبان خود را در جایی پیدا کنید که در آن وقت خود را سپری می‌کنند: درست است. در اینترنت! در اینجا لفظ دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی آنلاین مطرح می‌شود.

بنابراین امروزه دیجیتال مارکتینگ چگونه تعریف می‌شود؟

برای دانستن جواب این سوال تا پایان پست همراه ما باشید. بیایید تا از ابتدایی‌ترین سوال شروع کنیم:

دیجیتال مارکتینگ چیست؟

به طور خلاصه می‌توانیم بگوییم دیجیتال مارکتینگ تمامی تلاش‌های بازاریابی است که با استفاده از اینترنت و به کل دستگاه‌های الکترونیکی صورت می‌گیرند. امروزه کسب و کار‌ها و صاحبان مشاغل برای ارتباط گرفتن با مشتری‌های خود و یافتن مشتری‌های احتمالی برای آینده از کانال‌های ارتباطی همچون موتور‌های جستجو، شبکه‌های اجتماعی، ایمیل و سایت‌های  دیگر به نفع خود بهره می‌برند.

کسانی که با لفظ بازار‌یابی درونگرا آشنایی دارند ممکن است که بگویند دیجیتال مارکتینگ همان بازاریابی درونگر است. در حقیقت این دو می‌توانند شامل یکدیگر شوند اما تفاوت‌های جزئی در آن معانی فنی آن‌ها وجود دارد. این تفاوت‌ها بسته به فرهنگ و ساختار‌های هر تجارت می‌تواند تغییر کند.

نقش دیجیتال مارکتینگ برای یک شرکت چیست؟

در حالی که بازاریابی سنتی شامل تبلیغات چاپی، ارتباط تلفنی و بازاریابی حضوری می‌شود، دیجیتال مارکتینگ به صورت الکترونیکی و آنلاین صورت می‌گیرد. این به معنی است که ابزار دیجیتال مارکتینگ از جمله ایمیل، ویدیو، رسانه‌های اجتماعی و به کل تمامی امکانات مبتنی بر وب فرصت‌های بی‌پایانی را برای شرکت‌ها به ارمغان می‌آورند.

در حال حاضر دیجیتال مارکتینگ برای کسب و کار و آگاهی رسانی در برند سازی به امری ضروری مبدل شده است. اینطور که به نظر می‌رسد دیگر هر کسب و کاری سایت خود را دارد. اگر هم سایت خود را نداشته باشند حداقل در یکی از پلتفرم‌های شبکه اجتماعی، استراتژی تبلیغات دیجیتال خود را رشد می‌دهند. محتوا و مارکتینگ دیجیتال امروزه به حدی متداول شده که مصرف کنندگان از آن به عنوان راهی برای شناخت کامل برند از آن استفاده می‌کنند و جنس و کیفیت این محتوا هم می‌تواند عامل تعیین کننده برای جلب اعتماد این مخاطبان باشد.

اگر بخواهیم یک نتیجه‌گیری کلی داشته باشیم به عنوان یک کارآفرین و صاحب کسب و کار اگر می‌خواهید در صحنه رقابت حرفی برای گفتن داشته باشید باید برخی از جنبه‌های دیجیتال مارکتینگ را در کسب و کار خود غرق کنید.

دلیل اینکه می‌گوییم برخی از جنبه‌های دیجیتال مارکتینگ و نه همه‌ی آن، این است که بازاریابی آنلاین گزینه‌ها و استراتژی‌های زیادی را شامل می‌شود. این روش‌ها بسته به بودجه و جنس کسب و کار شما می‌تواند متفاوت باشد. همچنین در دیجیتال مارکتینگ با استفاده از ابزار آنالیز داده قادر خواهید بود تا شاخص ROI یا همان میزان سودهی به سرمایه‌گذاری خود را راحت‌تر از روش‌های بازاریابی سنتی بسنجید. این‌ گونه می‌فهمید که چه بخشی چه میزان بازدهی داشته و به این ترتیب می‌توانید برای مراحل بعدی آگاهانه‌تر سرمایه‌گذاری کنید. برای مثال فرض کنید که شما صاحب یک رستوران هستید و سایت و اینستاگرام مختص به کارتان را راه‌اندازی کرده‌اید. پس از یک بازه زمانی مشخص می‌توانید به راحتی متوجه شوید که کدام یک بازدهی بیشتری داشته‌اند و مخاطبان شما بیشتر از کدام یک از پلتفرم‌ها با کسب و کار شما آشنا شده‌اند. وبسایت یا اینستاگرام؟ هر کدام چقدر بازدید داشته اند و این بازدید‌ها تا به چه میزان موثر بوده است. این برتری در کنترل و مانیتورینگ را کمتر می‌توانیم در بازاریابی سنتی شاهد باشیم. برای مثال در روش‌هایی نظیر اجاره بیلبورد‌های تبلیغاتی و یا پخش تراکت، این اندازه‌گیری‌ها غیر دقیق و تقریبا ناممکن خواهند بود.

یک تجارت مستقل چگونه دیجیتال مارکتینگ را برای خود تعریف می‌کند؟

همانطور که گفتیم دیجیتال مارکتینگ یا همان بازاریابی آنلاین، با استفاده از تاکتیک‌ها و کانال‌های دیجیتالی بی‌شمار برای ارتباط با مشتریان در فضای اینترنت تعریف می‌شود. از طراحی سایت گرفته تا دارایی‌های دیجیتالی دیگر شرکت مانند تکنیک‌های تبلیغات دیجیتالی منحصر به فرد، قالب‌های ایمیل مارکتینگ، بروشور آنلاین و غیره همگی در طیف تاکتیک‌های دیجیتال مارکتیگ قرار می‌گیرند. بهترین بازاریاب‌ها و افراد فعال در این زمینه تصویر روشنی از نحوه پشتیبانی برای هرکدام از ایستگاه‌های دیجیتالی خود دارند که چگونه هر کدام در راستای هدف‌شان مفید خواهند بود. این یعنی یک دیجیتال مارکتر تعیین می‌کند که بسته به جنس خدمت قابل ارائه، در چه زمینه‌ای بایستی سرمایه‌گذاری بیشتری صورت بگیرد. به عنوان مثال یک بازاریاب یا استراتژیست محتوا می‌تواند در راستای یک موضوع مشخ مطالبی را جمع‌اوری و تهیه کند و از این طریق در موتور‌های جستجو رنک بگیرد. بگذارید تا با یک مثال، موضوع را ساده‌تر کنیم. برای مثال فرض کنید که شما صاحب یک رستوران بزرگ هستید و قصد دارید تا سایت شما هنگام سرچ کلمه «سفارش غذا» در گوگل بالا بیاید. برای اینکار می‌توانیم یکی از تاکتیک‌های بازاریابی دیجیتال یعنی بلاگینگ یا تولید محتوا در بلاگ را در نظر بگیریم. به این گونه که هر هفته چند پست با عناوین غذایی برای سایت خود تهیه کنید. با اینکار در قدم اول شما در اصل در‌حال فرستادن سیگنال به هوش مصنوعی هستید که ماهیت سایت‌تان چیست و در قدم دوم با جذب خواننده مخاطب با تولید محتوای با کیفیت امتیاز خود را نیز در گوگل بالا می‌برید. البته ناگفته نماند که این مسیر پیچید‌گی‌های خود را هم داشته و به یکسری دانش‌های تخصصی در زمینه تولید محتوا برای وب نیاز دارد. همینطور صبر و پشتکار بالایی را میطلبد. اما ایده کلی آن همین است.  در مثال رستوران برای بخش شبکه‌های اجتماعی نیز مسئول مختصص می‌تواند برای صفحه، محتوای اورگانیک تهیه کند و از این طریق مخاطب جذب کند. دراینجا بسته به موقعیت گزینه‌‌های زیادی وجود دارند. می‌توان پست‌‌های شبکه اجتماعی را به سایت لینک کرد یا اینکه اسپانسرینگ صفحات جذاب دیگر را بر عهده گرفت. همه این‌ها تنها یک مثال از یک استراتژی ساده بود. دنیای دیجیتال مارکتینگ دنیای چالش و صبر و استمرار است و اگر به این زمینه علاقه‌مند باشید می‌تواند خیلی جذاب باشد! با ما همراه باشید تا در ادامه به عمق این حوضه بپردازیم و ارکان اصلی آن را بشناسیم.

عناصر اصلی دیجیتال مارکتینگ

سئو

سئو در حقیقت رتبه سایت شما در موتور‌های جستجوگر است و با میزان بازدید اورگانیک از سایت رابطه مستقیم دارد. سئو خود به سه زمینه اصلی تقسیم بندی می‌شود:

سئو داخلی

منظور از سئوی داخلی محتوا و نحوه درج محتوا در سایت است که یک: محتوا در عین کیفیت بالا در نگارش و جذاب بودن، پاسخگوی سوال مخاطب باشد و دو: برای درج مطالب از تگ‌های صحیح استاندارد وب استفاده شود تا هوش مصنوعی کلمات کلیدی و اصل مطلب هر صفحه‌ها را بهتر درک کرده و در نتیجه مطالب را بیشتر برای کاربران نمایان کند. برای مثال اگر به همین پاراگراف دقت کنید متوجه خواهید شد کلمه «سئو داخلی» درست در بالای پاراگراف به صورت تیتر ظاهر شده است. شاید در ظاهر اینطور به نظر برسد که این کلمه تفاوت چندانی با کلمات همین پاراگراف ندارد و مانند تیتر روزنامه‌ها فقط سایز فونت آن کمی بزرگ‌تر است. اما واقعیت این است که هنگام بارگذاری این متن ما از قبل مشخص کرده‌ایم که جنس کلمه «سئو داخلی»، تیتر است. با این کار هم متن برای خواننده جذاب‌تر می‌شود و هم موتور‌های جستجو می‌فهمند که این پاراگراف درباره سئوی داخلی است. با در نظر گرفتن این موضوع شاید تا الان این سوال برایتان پیش‌آمده باشد که یعنی برای محتوا گذاری در سایت هم باید برنامه نویسی تحت وب یاد بگیریم؟ در حقیقت خیر! برای محتوا گذاری در سایت در حد ساده تنها کافیست با تگ‌های ابتدایی HTML آشنایی داشته باشیم. زبان HTML در حقیقت یک زبان نشانه گذاری است که ساختار محتوای صفحه را مشخص می‌کند. اگر علاقه دارید تا بیشتر با این زبان آشنا شوید پیشنهاد می‌کنم مطلب دیگر سایت ما تحت عنوان «معرفی کامل زبان HTML» را مطالعه کنید.

از وظایف اصلی یک دیجیتال مارکتر می‌توان به تحقیق و جستجو درباره بیشترین کلمات کلیدی سرچ شده در حوزه مورد نظر اشاره کرد که از این طریق بتواند محتوایی در جهت بر طرف کردن نیاز خوانندگان موازی با بالا رفتن آمار سایت تهیه کند.

سئو خارجی

این نوع سئو تمام فعالیت‌های مربوط به سایت را که خارج از سایت شما اتفاق می‌افتد را شامل می‌شود. این سوال به وجود می‌آید که «چه چیز‌هایی خارج از سایت من، بر سایت من تاثیر گذار هستند؟» پاسخ این سوال بک‌لینک‌ها هستند. بک‌لینک‌ها لینک‌هایی هستند که از طریق آن‌ها به صفحه‌هات مختلف وصل می‌شوند. که البته در سئو داخلی هم نمونه آن را به دفعات مشاهده می‌کنیم. مثلا در این خط با کلیک بر روی کلمات «ستروکیت» و «طراحی سایت حرفه‌ای» شما به صفحه اول همین سایت هدایت می‌شوید. اما نوع دیگر بک‌لینک‌ها را هم در سئو خارجی مشاهده می‌کنیم. به این صورت که لینک صفحه‌ای از یک سایت دیگر را در سایت خود قرار می‌دهیم و با اینکار در حقیقت داریم از اعتبار خود برای امتیاز دهی سایت مذکور استفاده می‌کنیم. هرچه بک‌لینک‌های بیشتری از سایت‌های دیگر به سایت ما متصل شوند امتیاز ما هم در موتور‌های جستجو بالا‌تر می‌رود. شاید الان این ایده به ذهن هر کس برسد که یک سایت برای پشتیابی ایجاد کند و روزی ده بار به سایت اصلی‌اش بک‌لینک بزند! اما این کار بی فاید‌ه است. زیرا اعتبار سایت‌هایی که به شما بک‌لینک میزنند مهم است و ترفند‌های این چنینی نه تنها امتیاز شما را بالا نمی‌برند، بلکه در صورت افراط نتیجه عکس دارند و از سمت گوگل جریمه خواهید شد.

سئو فنی

سئو فنی بر روی برنامه‌نویسی سایت تمرکز می‌کند. اینکه طراحی سایت و کدنویسی آن تا چه حد بهینه انجام شده است. سرعت لود صفحات چگونه است. صفحات واکنشگرا یا ریسپانسیو هستند یا خیر. سئو فنی موضوعی است که متاسفانه در ابتدای کار خیلی‌‌ها از آن غافل می‌شوند و در عوض به زیبایی سایت بسنده می‌کنند. اما سئو تکنیکال یا فنی موضوعی‌است که از ابتدا باید درست پیاده سازی شود و سایت با پایه سئو و بهینه طراحی شود. در غیر این صورت در میانه راه متوجه خواهید شد که سایت در ازای انرژی که صرف آن می‌کنید بازدهی ندارد. از طرفی هم تغییر دادن برنامه‌نویسی سایت می‌تواند مشکل ساز شود و با خود جریمه به همراه داشته باشد. این نکته را فراموش نکنید که سئو فنی موضوعی است که نمی‌توان آن را نادیده گرفت و سرمایه گذاری در آن ارزشش را خواهد داشت.

پیشنهاد می‌کنیم مقاله‌های دیگر سایت، تحت عناوین «طراحی سایت و سئو، تمام آنچه شما باید بدانید» و «چهار مورد از بهترین ابزار‌های سئو برای طراحان سایت» را هم مطالعه کنید.

بازاریابی محتوا

بازاریابی محتوا به منظور آگاهی رسانی از برند، رشد ترافیک سایت از طریق محتوای جذاب و جذب مخاطب صورت می‌گیرد. بازاریابی محتوا خود شامل سه کانال اصلی است که عبارتند از:

پست‌های بلاگ

تهیه و انتشار مقالات در بلاگ سایت به شما کمک می‌کند تا تخصص‌ خود را در صنعت نشان دهید و هم زمان برای سایت خود ترافیک اورگانیک ایجاد کنید. در نهایت هم این واکنش‌ها احتمال تبدیل بازدیدکنندگان به مشتری را برای کسب و کار شما بالا میبرند و سود دهی افزایش می‌یابد.

کتاب الکترونیک و اوراق سفید

به علت رقابت بالا در زمینه جذب مخاطب امروزه بازدیدکنندگان از سایت‌ها انتظار دارند که مطالب علاوه بر جذاب بودن، بُعد آموزشی خوبی هم داشته باشند و برای عملی کردن این موضوع در کار، کتاب‌های الکترونیکی و اوراق سفید از بهترین ابزار‌ها محسوب می‌شوند. کتاب الکترونیک این امکان را برای تجارت شما به وجود می‌آورد که علاوه بر پاسخ به نیاز‌های مخاطب، او را با تغذیه اعتبار بدست آمده حاصل از مطالب آموزنده به سمت خدمات خود سوق دهید و برای خود مشتری جذب کنید. برای مثال یک شرکت هواپیمایی را در نظر بگیرید. این شرکت می‌تواند کتاب‌‌های الکترونیکی تحت عناوین گردشگری را بین مخاطبان خود پخش کند و در بین مطالب کتاب از پلن‌های ویژه خود برای سفر‌های هوایی نام ببرد و اینگونه فرصت یک معامله برد-برد را ایجاد کند که هم مخاطب به اطلاعاتش دسترسی داسته باشد و هم شرکت خود را غیر مستقیم تبلیغ کند. چه چیزی از این بهتر!

اینفوگرافیک

همیشه گفته‌اند که ارزش یک تصویر به اندازه هزار کلمه است و چقدر هم این موضوع صادق است. بعضی اوقات خواننده‌ها دوست‌دارند به آن‌ها نشان دهید. نه اینکه چیزی بگویید. اینفوگرافیک‌ها در حقیقت همان محتوایی هستند که به صورت بصری در آمده‌اند و آن‌‌ها را در قالب نمودار‌ها و شکل‌ها میبینیم. این بخش در اصل به تازگی جایگاه خود را در زمینه تولید محتوا ایجاد کرده و قبل تر در همان دسته بندی بلاگ و غیره جای میگرفت. دلیل این امر هم علاقه و میل خوانندگان امروزی به کمتر خواندن است! پس از ایفوگرافیک‌ها غافل نشوید.

بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی

این عمل برند و محتوای شما را در دنیای شلوغ شبکه‌های اجتماعی معرفی می‌کند، درباره آن آگاهی رسانی می‌کند، ترافیک بازدید از سایت را افزایش می‌دهد و مشتری‌های احتمالی بیشتری را با شما آشنا می‌کند.

کانال‌هایی که می‌توانید در زمینه بازاریابی شبکه‌های اجتماعی از آن استفاده کنید عبارتند از:

  • اینستاگرام
  • تلگرام
  • لینکداین
  • فیسبوک
  • توییتر

البته ممکن است همه‌ی این کانال‌ها به ساختار کسب و کار  شما مربوط نشوند. مثلا فیسبوک و توییتر تا حد قابل توجهی در ایران کارایی ندارند. اما سعی کنید که در آن‌ها حداقل حساب اختصاصی تجارت خود را با نام و دامنه رسمی شرکت ایجاد کنید. زیرا مشخص نیست که آینده هر کدام از این پلتفرم‌ها چه باشد.

تبلیغات کلیکی PPC

تبلیغات کلیکی روشی است که در آن مخاطبان با استفاده از بنر سایت شما در سایت‌های دیگر به سمت سایت شما هدایت می‌شوند. یکی از متداول ترین این تبلیغات، تبلغات Google Ads می‌باشد که سایت‌ها را به ازای دریافت مقدار مشخصی در بنر‌های تبلیغاتی خود قرار می‌دهد.

بازاریابی آشناسازی

این نوع بازاریابی توسط افرادی خارج از مجموعه صورت می‌گیرد. یک استارت‌آپ را در نظر بگیرید که کار آن اجاره خودرو در تهران است و برای اینکار هم اپلیکیشن مخصوص خود را طراحی کرده است. حال این شرکت یک پلن ویژه طراحی می‌کند که هرکسی که اپلیکشن را به دیگران معرفی کند در ثبت اجاره بعدی خود ۳۰ درصد تخفیف شامل حالش می‌شود. با این ترفند‌ها می‌توان بدون تبلیغات مستقیم افراد به مجموعه خود جذب کرد و اساس بازاریابی آشناسازی هم همین است.

تبلیغات بومی

تبلیغات بومی در درجه اول به تبلیغاتی اطلاق می‌شوند که خواننده به قصد خواندن یک مطلب رایگان وارد صفحه می‌شود و در کنار آن با تبلیغات بومی مواجه می‌شود. اکثر سایت‌های ایرانی که روند کاری آن‌ها روندی بلاگ محور دارند از همین طریق درآمدزایی می‌کنند. اما این نوع بازاریابی تنها به بلاگ‌ها محدود نمی‌شود و می‌توانند حتی در بین پست‌های یک پیج اینستاگرامی هم ظاهر شوند.

بازاریابی خودکار

بازاریابی خودکار شامل تمامی اپلیکیشن‌هایی می‌شود که عملیات روتین و اصلی برنامه را به حالت اجرا درمی‌آورد. برای مثال طراحی خبرنامه، تقویم پست برای شبکه‌های اجتماعی و اعلامیه‌‌های آماری همگی در این دسته قرار می‌گیرند. این نوع بازاریابی در کار‌هایی با مقیاس بزرگ اهمیت خود را نشان می‌دهد.

ایمیل مارکتینگ

شرکت ها از ایمیل مارکتینگ به عنوان راهی برای برقراری ارتباط با مخاطبان خود استفاده می‌کنند. ایمیل اغلب برای تبلیغ محتوا ، تخفیف ها و رویدادها و همچنین جهت هدایت افراد به سمت سایت استفاده می‌شود.

انواع ایمیلهایی که ممکن است در یک کمپین بازاریابی از طریق ایمیل ارسال کنید عبارتند از:

  • اشتراک خبرنامه وبلاگ
  • پیامد‌های خوش‌آمد گویی به اعضای جدید
  • تبلیغات پلن‌های ویژه مناسبت‌‌های خاص
  • معرفی پلن‌های ویژه برای مشتریان قدیمی و با سابقه
  • ارسال لیست دانلود‌های مخاطب

روابط عمومی آنلاین

روابط عمومی آنلاین روشی برای پوشش اعتبار بدست آمده برای برند در فضای آنلاین است. این مورد شباهت زیادی با روابط عمومی سنتی دارد. تنها با این تفاوت که در فضای آنلاین رخ می‌دهد.

کانالهایی که می‌توانید از آنها برای روابط عمومی آنلاین خود استفاده کنید عبارتند از کنترل واکنش‌ها در شبکه‌‌های اجتماعی، تحقیق در مورد بررسی‌های صورت گرفته در فضای آنلاین و از همه چیز مهم‌تر تعامل تمام وقت با مشتری از طریق کامنت‌ها

اسپانسرینگ

کم‌تر کسی است که با این مفهمو آشنا نباشد. امروزه اسپانسرینگ را در همه جا از صفحات مجازی گرفته تا پرده سینما مشاهده میکنیم. این مورد به نسبت شاخه‌های دیگر هزینه بیشتری را در زمان کمتری متحمل می‌کند. تنها باید توجه داشت که تا پایان شکل گیری پایه‌های اصلی برند برای این گزینه اقدام نکنیم. زیرا اگر برند شکل نهایی خود را نگرفته باشد بهترین معرف‌ها هم نمی‌توانند آن‌ را موفق کنند. اما اگر مراحل اولیه را طی کرده باشید و بودجه هم فراهم باشد امروزه اسپانسرینگ از طریق اینفلوئنسر‌ها یکی از محبوب‌ترین اقدام‌ها برای معرفی یک برند در شبکه‌های اجتماعی محسوب می‌شود و می‌توانید آن را در نظر بگیرید.

نوشتن دیدگاه

ورود به پنل کاربری
09127107851
setrokate_support