همه ما این را میدانیم که درصد بالایی از کارآفرینان و صاحبان مشاغل خود ساخته در کار خود شکست میخورند. تحقیقات اخیر نشان داده ۲۰ درصد از کسب و کارهای کوچک در سال اول با شکست روبرو میشوند. ۳۰ در صد از آنها در سال دوم و نزدیک به ۵۰ درصد تا سال پنجم از صحنه تجارت حذف میشوند. این یعنی ۷۰ درصد از کسب و کارهای شکل گرفته حتی به ۱۰ سالگی خود هم نمیرسند.
اگر شما کار آفرینی باشید که قصد شروع و راه اندازی کسب و کار خود را دارد، قطع به یقین درباره خیلی چیزها تردید دارید. احتمالاً از سمت خانواده و دوستان به شما یادآوری میشود که موفقیت شما تا چه اندازه بعید است.
اگر چه وقتی به رویههای معمول نگاه میکنیم شاهد همان اشتباههای همیشگی هستیم که بسیاری از آنها غافلاند و از آنها ساده میگذرند. با شناخت صحیح این رویهها احتمال موفقیت شما به طور چشمگیری افزایش مییابد.
در ادامه به هشت مورد از رایجترین دلایل شکست کسب و کارهای کوچک میپردازیم.
۱) نداشتن دورنما
صاحبان مشاغل موفق چشم انداز روشنی از هدف و مقصد خود دارند. دورنما مثل نقشهای عمل میکند که به شما میگوید امروز کجا قرار دارید و اینکه چگونه امروزتان را به فردای مد نظرتان برسانید. این در حالیست که برنامه کاری شما نقش مشخص کردن سازوکار این هدف را ایفا میکند.
وقتی شما فاقد یک دورنمای روشن و واضح باشید مثل این میماند که بدون نقشه به دل جاده بزنید. در این صورت شما نمیدانید که کجا میروید و در تکاپوی قرار گرفتن در مسیر درست، انرژی، وقت و پول زیادی از دستتان میرود. یک دورنمای خوب و از پیش تعیین شده به شما کمک میکند در مسیر درست باقی بمانید.
2) نداشتن جایگاه خاص
حتماً این را تا کنون شنیدهاید که اگر بخواهی همه را راضی نگه داری به هیچ چیز نمیرسی. خب میتوان گفت این موضوع در راه اندازی کسب و کار هم صادق است. شما اگر قصد داشته باشید که کسب و کاری جذاب برای همه راه اندازی کنید، در آن صورت کسب و کارتان برای هیچکس جذاب نخواهد بود. یکی از اصلیترین و رایج ترین دلایل شکست کسب و کارهای امروزی، تعریف ضعیف این جایگاه خاص در بازار میباشد.
بهتر است خدماتی که قرار است ارائه شوند تا حد ممکن تخصصی باشند. هرچه بازار هدف شما کوچکتر باشد احتمال رویارویی شما با افرادی که میخواهند از خدمات شما بهره ببرند بیشتر است. ضمن نشان دادن خودتان به عنوان یک متخصص در یک امر ویژه میتوانید به بازاریابیتان در زمینه تخصصی خود بهره ببخشید.
۳) نداشتن برنامه کاری
برنامه کاری شما، استراتژی شماست. این برنامه جزییات جایگاه شما، بازار هدف، برنامههای بازاریابی، پیشبینیهای مالی، کارکنان و همینطور ویژگی های محصول و یا خدمات شما را شامل میشود. این برنامه کاری شماست که استراتژیهای مورد نیاز را برای انتقال کسب و کار به مرحله بعد ارائه میدهد.
اگر برنامهای برای دنبال کردن نداشته باشید، شانس موفقیتتان به شدت کاهش مییابد. برنامهها ابزار اصلی و اولیه واقعی کردن ایدهها هستند. برنامه خود را با دقت تمام طراحی کنید و از آن در جهت پیشروی اهدافتان استفاده کنید.
۴) نداشتن برنامه بازاریابی
برنامه بازاریابی مراحل فروش محصول یا خدمات شما را تشریح میکند. به عنوان یکی از مؤلفه های برنامه کلی تجارت، بازاریابی تعیین کننده جایگاه و استراتژی مورد نظر شما برای دستیابی به بازار هدف شماست.
شما باید یک برنامه بازاریابی مشخص داشته باشید که چگونگی دستیابی به مخاطبان هدف خود را مشخص کند.
همچنین باید یک بودجه بازاریابی و راهی برای محاسبه ROI (شاخص بازگشت سرمایه) خود برای هر روش بازاریابی استفاده شده در نظر بگیرید.
۵) اقدام نکردن
اقدام کردن و دست به کار شدن پایه و اساس و پیشرفت است. شما میبایست کارها را عملی کنید. برخی از صاحبان مشاغل آنچنان غرق پردازش موضوعها میشوند که که دیگر قادر به تصمیم گیری نیستند. برخی دیگر که آنها را با نام کمالگرا هم میشناسند، سمت عملی کردن ایدههای خود نمیروند. زیرا فکر میکنند برای این کار به اندازه کافی خوب نیستند و آمادگی لازم را ندارند.
هیچکدام قابل قبول نیست. هر چیزی که باعث جلو رفتن و پیشرفت شما نشود راهی به سمت شکست خواهد بود. در بعضی مقاطع فقط باید تصمیم گرفت و حرکت کرد. این خیلی بهتر است که تصمیمی بگیرید و ریسک نتیجه نامطلوب را بپذیرید تا اینکه بینهایت گزینههای جایگزین را در سرتان پردازش کنید و از عمل بایستید.
۶) عدم تعهد به یادگیری
در دنیای کارآفرینی جایی برای شکایت وجود ندارد. صاحبان مشاغل موفق، در عین خدمترسانی به مشتریهای حال حاضر خود، دائما در جستجوی روشهای جدید و بهتری برای جذب مشتری هستند.
آنان از آخرین متودها آگاهند و دائماً در حال نوآوری هستند. آنها فرایندهایی را می آموزند که باعث افزایش کارآیی در کارهای روزانه میشود. با داشتن تعهد به یادگیری و نوآوری، خود را متعهد میکنید که در همه بخشهای کسب و کار خود موفق شوید.
۷) عدم پیگیری
از صاحبان مشاغلی که احوال و نظرات مشتری را نسبت به محصول و خدماتشان پیگیری نمیکنند به عنوان افرادی بیاحتیاط، بی توجه و غیر حرفهای یاد میشود. عدم پیگیری بستر از دست دادن مشتری را فراهم میکند و به طور کلی احتمال شکست خوردن را بیشتر میکند.
این پیگیری میتواند به معنی پاسخ دادن به تماسها، فرستادن ایمیل، یا حتی پست کردن یک محصول باشد. هر چه که هست باید توجه داشت مواردی از این دست باید به طور صحیح و در زمان مناسب انجام شوند. پیگیری برای ایجاد روابط طولانی مدت با مشتری امری اساسی است. این امر نه تنها به شما نشان میدهد كه به مشتریان خود احترام میگذارید، بلکه امروزه به عنوان استانداری ثابت در بین متخصصان تجارت مطرح است.
۸) عدم ثبات و استمرار
اگر واقعاً آرزوی موفقیت در کسب و کارتان را دارید، اقدام مداوم یکی از مهمترین عاداتیست که میتوانید در خود ایجاد کنید. شما باید برای بلند مدت به کار خود متعهد باشید. زیرا راه اندازی یک کسب و کار مستقل زمانبر است و باید برای آن زحمت کشید. ثبات و استمرار عمل همیشه از ویژگی های بارز کارآفرینان موفق بوده و هست. هر روز، خود را متعهد به انجام کاری کنید که باعث رشد دیدگاه و اعتبار شما میشود. از اینکه چگونه این مراحل کوچک به موفقیتهای بسیار بزرگتری تبدیل میشوند شگفت زده خواهید شد.
نوشتن دیدگاه