تا به حال این جمله را شنیدهاید که میگویند: « کار خود را به خانه نبرید.» اما اگر کار شما کار در منزل باشد آنوقت تکلیف چیست؟ ایده کار در منزل در ابتدا شاید جالب و آسان بنظر برسد اما خیلی به ایده آسان بودن آن بها ندهید.
نشستن بر روی مبل جلوی تلویزیون، صدا کردن اعضای خانواده برای انجام وظایف مختلف، صدای همسایهها و هزار حواسپرتی دیگر ممکن است تمرکز کردن را کمی سختتر کند. این نکته را هم در نظر بگیرید که اغلب افرادی مجبور به کار در منزل میشوند که در حال کار کردن بر روی کسب و کار خود هستند و این موضوع تمرکز و استمرار بالایی را طلب میکند. اگر این سوال در ذهنتان پیش آمده که چطور میتوانید در محیط خانه کار کنید و مولد باشید تا انتهای این پست با ما همراه شوید.
در ادامه به ۹ تا از مهمترین راهکارهای افزایش بهرهوری برای کار در منزل خواهیم پرداخت:
۱- کار را صبح زود آغاز کنید
وقتی در خانه کار میکنید، به محض بیدار شدن و انجام روتین صبحگاهی کار را شروع کنید. شاید این نکته تا الان دیگر برایتان تکراری شده باشد. اما مطمئن باشید که موثر است. شما صبحها با یک ذهن تازه و انرژی مثبت از خواب بیدار میشوید و قادر هستید در ساعات اولیه روز کارهای زیادی را به سرانجام برسانید.
«جو دیویس»، نویسنده کتاب «دو ساعت فوقالعاده» در این باره میگوید: افرادی که صبح زود از خواب بیدار میشوند، با چالشهایی که بقیه با آن به سختی دست و پنجه نرم میکنند، مانند بازی رفتار میکنند. صبح با خود مزیتهایی را به همراه میآورد که نمیتوان آنها را در هیچ زمان دیگری از روز پیدا کرد.
همچنین بخوانید: مهارتهای لازم برای شروع کسب و کار چیست
۲- یک فضای کار اختصاصی داشته باشید
این موضوع که از خانه کار میکنید به این معنی نیست که نمیتوانید فضای کار اختصاصی و یا دفتر کار خود را در منزل داشته باشید. سعی کنید یک محیط آرام و الهام بخش را در منزل مختص کار برای خودتان اختیار کنید. یک فضای کاری اختصاصی میتواند به شما در رسیدن به روحیه صحیح کمک کند و شما را از حواسپرتی دور نگهدارد.
اگر در صبح احساس خلاقیت و انرژی بیشتری داشتید میتوانید از این مکان اختصاصی برای کارهای تمرکزی تر مثل ایدهپردازیها و ریختن استراتژی استفاده کنید و تماسها و چک کردن ایمیلها را در مکانی راحتتر مثل مبل راحتیتان انجام دهید.
۳- همیشه در خانه نمانید
حوصلهتان از دیدن دیوارها سر میرود؟ منظره دیدتان را تغییر دهید. لبتاپتان را بردارید و یک سری به یک کتابخانه یا یک کافه بزنید. با انسانهای واقعی نشست و برخاست کنید. بعضیاوقات کمی صدای پچ پچ و صداهای خنثی کمک میکنند تا بهتر از موقعیتهایی با سکوت کامل کار کنید. علاوه بر این، این عمل میتواند شما را به سمت جریانهای اندیشههای جدید و در نتیجه بهرهوری بیشتر سوق دهد. پس گاهی اوقات از خانه بیرون بزنید.
۴- برای استراحت خود برنامهریزی کنید
شما برای انجام صحیح کارها وظایف، جلسات و تماسهای خود را در تقویم برنامهریزی میکنید. درست است؟ برای بهرهوری باید یک مورد دیگر را هم به این لیست اضافه کنید و آن برنامهریزی برای وقت استراحت است. از قبل از شروع کار تایم این استراحتها را مشخص کنید. زمانی برای چک کردن موبایل خود تعیین کنید تا گاه و بی گاه به شبکههای اجتماعی خود سر نزنید. زمان غذا خوردن، چرت زدن و یا حتی تایمی را برای صحبت کردن با کسی در نظر بگیرید. این استراحت ها باعث میشوند شما شارژ بمانید و تلاشتان مستمر باشد.
۵- با دیگران تعامل داشته باشید
بزرگترین مزیت کار در منزل این است که شما میتوانید وقت بیشتری را با اعضای خانوادهتان داشته باشید. بخشی از تایم استراحت خود را به خانواده اختصاص دهید و با آنها حرف بزنید. یا اگر کسی را میشناسید که مثل شما در خانه کار میکند او را دعوت کنید یا با او بیرون بروید. صحبت کردن و تعامل با افراد دیگر سلامت عقلی شما را حفظ میکند.
۶- تمام ساعات را پیگیری کنید
اگر به تازگی کار در منزل را آغاز کردهاید و یا قصد شروع آن به عنوان یک فعالیت همیشگی را دارید باید تمامی ساعات خود را پیگیری کنید. این پیگیری و کنترل باعث میشود که شما بفهمید در چه ساعتی از روز در بالاترین(و پایینترین) بازدهی قرار دارید و در چه زمانی در حال از دست دادن زمان ارزشمندتان بودهاید.
۷- مدیتیشن و ورزش را فراموش نکنید
نوشیدن آب کافی و چند دقیقه ورزش کششی خون را در بدن جاری میکند و روحیهتان را بهبود میبخشد. به هیچ وجه تمام مدت روی صندلی نشینید. پس از هر ساعت بلند شوید و مقداری راه بروید. میتوانید ۱۰ دقیقه در روز را به مدیتیشن اختصاص دهید. مدیتیشن باعث میشود تمرکز خود را بازیابی کنید و حواس پرتی را از خود دور نگهدارید.
۸- ساعات کاری مشخصی داشته باشید
اگر خانه شما دفتر دائمی شماست، ساعات مشخصی را برای کار کردن معین کنید. مزیت کار در خانه این است که میتوانید ساعات کاری انعطاف پذیری را برای خود انتخاب کنید. فقط فراموش نکنید که ساعات کاری خودتان را با همکار یا رئیس خود در میان بگذارید.
۹- برنامه روز بعد را قبل خواب تنظیم کنید
یک روتین شبانه ایجاد کنید. یک ربع وقت بگذارید و لیست وظایف خود را برای روز آینده آماده کنید. از مهمترین کار شروع کنید. این کار باعث میشود با هارمونی و چارچوب خاصی روز بعد را آغاز کنید و راه برای بهرهوری بیشتر برایتان هموار باشد.
نوشتن دیدگاه