ستروکیت
Page Loder

برند کسب و کار شما تنها به رنگ لوگوی سایتتان محدود نمی‌شود. اهمیت برندیگ برای هیچ استارت‌آپی پنهان نیست و همگی می‌دانیم که اگر بخواهیم در این رقابت شدید بازار موفق شویم و حرفی برای زدن داشته باشیم باید برنامه برندسازی‌مان را از ابتدای کار آماده و به حالت اجرا درآوریم تا بتوانیم پیوسته به رشد شرکت و درنتیجه جذب مشتری مورد نظرمان کمک کنیم.

امروز قصد داریم تا شما را با پنج ابزاری آشنا کنیم که باعث می‌شوند از اشتباهات برندسازی دوری کنید، هویت بصری و معنایی راه خودتان را با آن بر عهده بگیرید و پایه‌هایی محکم برای رشد در آینده را ایجاد کنید.

۱- نرم‌افزار طراحی گرافیک

لازم نیست که از لغت «طراحی» بترسید. قبل از تصمیم گیری نهایی درباره شکل لوگو، رنگ‌ها و تم‌ها، طراحی‌ها و به کل تن قالب نهایی بصری، در نظر داشته باشید که حدالامکان از یک استراتژیست برندسازی مشورت بگیرید و یا در این زمینه مطالعاتی را به انجام برسانید. با این کار می‌توانید دانش روانی خودتان را بالا برده و یک هویت بصری خلق کنید که مستقیما ذهن بازار هدف یعنی مشتریان مورد نظرتان را درگیر کند.

استراتژیست‌های برندسازی و کسانی که کار دیجیتال مارکتینگ انجام می‌دهند تخصص‌های ویژه‌ای را در روانشناسی رنگ‌ها، شکل و بافت اشیا، کلمات و لحن‌های مختلف بازاریابی دارا هستند تا مطمئن شوند برند شما به بهترین شکل ممکن و در قالب متناسب با خدمات شما به مخاطب هدف‌تان می‌رسد. برای مثال اگر دقت کرده باشید خیلی از کمپانی‌های بزرگ صنایع غذایی به علت ایجاد حس هیجان و شدت، از رنگ قرمز برای تم اصلی خود استفاده می‌کنند. مثل برند کوکاکولا یا مک دونالد. یا رنگ آبی نئون در کنار رنگ‌های سرد دیگر به تم‌‌هایی با بیس و پایه تکنولوژی شباهت دارند.

پس از اینکه مفهوم‌های اولیه و اصول برند خود را مشخص کردید ابزار‌هایی زیادی وجود دارند که می‌توانید با آن‌ها به کسب و کارتان رنگ و روی تازه ای ببخشید و آن‌هارا تبدیل به نماد‌های بلند مدت خود کنید.

اگر هیچ دانش پایه‌ای از نرم‌افزار‌هایی گرافیکی و به کل طراحی ندارید، قطع به یقین برنامه Canva بهترین گزینه برای شما خواهد بود. برای کار‌های ابتدایی نسخه مجانی کفایت خواهد کرد. ناگفته نماند که حتی آبشن‌های نسخه مجانی Canvas هم کم نیستند و کار خیلی‌ها را راه می‌اندازد. اگر هم قصد داشتید تمام بهره را از این برنامه کاربردی ببرید ‌می‌توانید نسخه ویژه آن را با ریز‌ترین و دقیق‌ترین گزینه‌های شخصی سازی تهیه کنید.

اما اگر قرار است گرافیک و به کل محتوای تصویری نقش مهمی را در کار شما ایفا کنند یا که کار و خروجی‌تان در سطح استاندار‌های جهانی باشد به چیزی قوی‌تر و پیچیده تر از Canvs نیاز پیدا خواهید کرد. در این صورت پیشنهاد من به شما بسته گرافیکی نرم افزار‌های فوق‌العاده قوی Adobe می‌باشد. برنامه‌هایی مثل photoshop، illustrator، indesign برای طراحی و ویرایش عکس و premiere برای ویرایش ویدیو.

برندینگ همان چیزیست که وقتی خودتان در محل حضور ندارید بقیه درباره شما می‌گویند.جف بزوس-مؤسس آمازون

۲- تصویرسازی پویا و خلاقانه

تا حالا شده که از خودتان بپرسید که وبسایت‌های بزرگ و محبوب ایرانی و خارجی و یا شاید حتی رقبای خودتان، چطور آن‌ همه عکس با کیفیت و مرتبط را در هر مقاله و مطلبی در سایت خود جای داده اند؟ این احتمال وجود دارد که برخی از سایت‌ها به تناسب کارشان، خود کار عکاسی را انجام دهند و عکاس خود را دارند. اما اکثر آن‌ها از عکس‌های استوک استفاده می‌کنند. در کسب و کار‌های کوچک و استارت‌آپ‌ها هزینه اهمیت بالایی دارد و عکس‌های استوک خیلی از هزینه‌ها را برای سایت‌ها کاهش داده‌اند.

سایت‌های زیادی وجود دارند که کارشان ارائه عکس‌های استوک و آماده است. سایت‌های Creative Market و Adobe Stock در این دسته قرار می‌گیرند. البته ناگفته نماند که در کنار کیفیت خوب هردوی این سایت‌ها پولی هستند. اگر به هر دلیلی مثل شرایط سخت پرداخت از ایران یا کمبود بودجه نتوانستید اشتراک این سایت‌ها را تهیه کنید می‌توانید به سایت Pixels مراجعه کنید. خوشبختانه تمامی فایل‌های این سایت به صورت مجانی در اختیار کاربران قرار گرفته است.

۳- زمان بندی صفحات مجازی

رهبر شمایید. کارآفرین و مدیر شمایید. کارکنان، شرکا، سرمایه گذار‌ها و تحسین کننده‌های شما همگی به شما بستگی دارند که چگونه با تصمیم‌های بزرگ‌تان دید خود را واقعی کنید و به آینده کسب و کار‌تان جهت دهید. این یعنی پس از انجام مراحل اولیه ثبت کسب و کار، وقت آن را نخواهید داشت که روزانه چند ساعت به صفحه خالی اینستاگرام‌ زل بزنید تا به این نتیجه برسید ک چه پستی برای کارتان مناسب است.

وقتی را در نظر بگیرید تا رسانه مورد نیاز برای صفحات مجازی خود مثل فیسبوک و اینستاگرام را تشخیص داده و تهیه کنید. می‌توانید برای هر مدت که خواستید این کارها را به صورت پیش ساخت داشته باشید. با این کار روتین پست محتوا‌‌ها دستتان خواهد آمد و وقت گران‌ بهای‌تان نیز صرف فکر کردن درباره این که تازه چه پستی قرار است منتشر شود هدر نمی‌رود. در عوض می‌توانید زمانتان را به کنترل و مانیتور کردن ارقام بازخورد‌ها اختصاص دهید تا ببینید که چه حرکتی چه واکنشی را به همراه داشته است. برای مثال مشتریان هدف شما ترجیح می‌دهند چه نوع تبلیغات و یا معرفی‌هایی از شما ببینند. یا که اسپانسرینگ اینفلوئنسر‌ها تا حدی برای شما مخاطب جمع کرده است.

۴- تقویم تحریریه

وقتی مقدمات را چیدید و نوبت به محتوای شما رسید می‌بایستی سطح‌تان را بالا برده و مثل یک رسانه حرفه‌ای تفکر کنید. هرگونه محتوایی که قرار است از سمت شرکت و یا کسب و کار شما منتشر شود، فرقی هم نمی‌کند که بخواهد ایمیل تبلیغاتی، پست وبلاگ، پست اینستاگرام یا پادکست باشد، باید حتما هم سو با برند شما باشد.

تمامی مجله‌های بزرگ دنیا هر سال تقویم تحریریه‌ای آماده می‌کنند که در آن تم و سر مقاله‌های هر ماه تشریح شده است. طبق همین تقویم افراد مجله هر ماه قالبی طراحی می‌کنند که ایده‌های مختلف را در قالب آن ایجاد و طراحی کنند.

ساخت یک تقویم تحریریه داخلی را تا ۶ الی ۱۲ ماه آینده را در سر داشته باشید. خیلی فرقی نمی‌کند که در این راستا از چه برنامه‌ای استفاده می‌کنید. مثلا ما در مجموعه ستروکیت برای طراحی سایت و کار‌های دیگر یک قالب انعطاف پذیر با word تعبیه کرده‌ایم. اما اگر به دنبال برنامه پر زرق و برق‌تری هستید و حوصله طراحی قالب خاصی را ندارید برنامه Trello را به شما پیشنهاد می‌کنم که مختص ساخت تقویم‌های تحریریه توسعه یافته است. شاید اوایل این کار به نظر‌تان بیهوده بیاید اما همه این برنامه‌ریزی‌ها طوری سرتان را از مطالب پوچ خالی می‌کنند که در همان ماه‌های اول شاهد جریان خلاقیت به کسب و کارتان خواهید شد.

طراحی سفیر خاموش برند شماست.پاول راند

۵- بازاریابی حضوری

هیچوقت قدرت روابط انسانی را در توسعه برند خود دست کم نگیرید. اگر به این بهانه که کسب و کار شما دانش بنیان و یا به اصطلاح استارت‌آپی است، قرار باشد تمام وقت‌تان را پشت لپ‌تاپ خود بگذرانید، در واقع با این کار سیل عظیمی از حمایت و فرصت‌های محلی اطراف خود را از دست داده‌اید. درست است که امروزه اینترنت غیر ممکن‌ها را ممکن کرده است که در آن واحد بتوان به میلیون‌ها نفر در دورترین نقاط جهان اطلاع رسانی کرد اما قدرت حس انسانی در بازاریابی اجتناب ناپذیر است. درست است که در آن واحد نمی‌توان جامعه زیادی را هدف گرفت. اما می‌توانیم اطمینان داشته باشیم که جامعه کوچک‌تری را با احتمال چند برابر جذب قوی‌تر با خودمان آشنا کرده‌ایم.

همچنین بخوانید: ۵ نکته برای جمع کردن یک تیم استارت‌آپی


همینطور که مشاهده می‌کنید منابع بسیاری برای توسعه و برندینگ کسب و کار شما وجود دارند که بتوانند شما را هر چه بهتر در دل مشتریان و مخاطبان هدف‌تان جا کنند. فراموش نکنید که مطالب بالا تنها چند خط دستور کار و چند ابزار معمولی‌اند. اما مهم‌ترین ابزار در برندیگ و به کل موفقیت در کسب و کار شما پیوستگی و استمرار عمل است. هیچکس یک شبه نتوانسته است موفق شود و ارزش موفقیت هم در همین است. برندیگ و شناخته شدن از اهداف بزرگیست که صبر و تلاش زیادی را طلب می‌کند. پس اگر هدفی را دنبال می‌کنید هیچوقت جا نزنید.

 

نوشتن دیدگاه

ورود به پنل کاربری
09127107851
setrokate_support