HTML چیست؟
اگر قصد دارید طراحی سایت را شروع کنید یادگیری زبان HTML و CSS برای شما ضروریست. هر دوی این زبانها یعنی HTML و CSS در کنار زبان برنامهنویسی JavaScript از زبانهای front-end محسوب میشوند.
اگر با این لفظ آشنا نیستید اصلا نگران نباشید. بعدا بیشتر درباره زبانهای front-end و back-end توضیح خواهیم داد.
فعلا در همین حد بدانید که زبانهای front-end در طراحی سایت به زبانهایی گفته میشود که شکل ظاهری وبسایت و به کل هر آنچه که بیننده سایت تماشا میکند را شامل میشوند. و همینطور زبانهای back-end به زبانهایی میگویند که مربوط به برنامهنویسیهای سمت سرور وبسایت است که تمامی پردازشهای پشت صحنه سایت در آن صورت میگیرد. چیزی که در حالت عادی برای کاربران و بینندههای سایتها قابل مشاهده نیست.
برگردیم سر موضوع اصلی. چرا HTML ؟
در واقع HTML و CSS هیچکدام زبانهای برنامه نویسی محسوب نمیشوند و ما آنها را به زبانهای نشانه گذاری(Mark-up language) میشناسیم. هرچند برای کسانی که میخواهند برنامه نویسی را آغاز کنند گاها پیشنهاد میشود که HTML به عنوان قدم اول گزینه خوبیست. زیرا در عین سادگی میتوانید به وسیله آن با اصول کد نویسی آشنا شوید.
HTML ساختار، چارچوب و اسکلت کلی سایت را شکل میدهد و همچنین شامل دیتای محتوای سایت میشود. CSS هم برای استایل دهی این چارچوب استفاده میشود که محتوا و ساختار صفحات سایت زیباتر دیده شوند.
چرا HTML را یاد بگیریم؟
ساده برای تازه کارها
HTML و CSS هر دو در حد پایه بسیار ساده و آسان هستند و شروع کار با آنها لذت بخش است. بسیاری از مبتدیانی که تمایل دارند توسعه وب را در سطوح حرفه ای ادامه دهند، ابتدا کارشان را با HTML و CSS شروع میکنند تا ساز و کار اولیه برنامه نویسی دستشان بیاید. فرقی هم نمیکند که بخواهید توسعه دهنده front-end شوید یا back-end. کسب دانش اولیه بر روی این دو زبان برای طراحی وب ضروریست. البته لازم به ذکر است که برای ایجاد صفحات پویای HTML شما میباست درک درستی از نحوه عملکرد JavaScript نیز داشته باشید. میتوان گفت JavaScript هم برای شروع کار زبان سادهای محسوب میشود و از زبانهای برنامه نویسی سطح بالا(نزدیک به زبان انسان) محسوب میشود.
ابزار جالب و متنوع
کتابخانهها و ابزارهای متنوعی وجود دارند که بتوانید با آنها به ساده ترین شکل ممکن ایدههای خود را در دنیای وب پیدا کنید. کتابخانهها، میانبرهایی برای استفاده سادهتر از زبانهای برنامهنویسی هستند. در آینده بیشتر درباره کتابخانهها و framework های مختلف بحث خواهیم کرد.
دشوار در سطوح حرفهای
اینکه شخصی بخواهد در هر سه زبان HTML5، CSS3 و JavaScript استاد شود و در سطوح حرفه ای فعالیت انجام دهد کار دشواریست. جاوا اسکریپت خود دارای پیچیدگیهای زیادیست و روز به روز هم با پیشرفت تکنولوژی به امکانات و پیچیدگیهایش افزوده میشود. هر چند اگر قصد شروع کردن با صفحات ساده ای را دارید که عنصر خاص یا جدیدی در آن به کار نرفته باشد، کار با جاوا اسکریپت برایتان سخت نخواهد بود. بنابراین نیازی نیست که برای شروع کار درجه استادی در جاوا اسکریپت را هدف بگیرید. همچنین برای برنامه نویسی back-end حتی در سطوح حرفهای، داشتن دانش اولیه در زبانهای front-end کفایت میکند.
جامعه فعال
با ورود به دنیای برنامهنویسی، خیلی زود شاهد ضرورت پشتیبانی خواهید شد و متوجه میشوید که جامعه توسعه دهندگان تا چه حد به دریافت و انتشار راهنمایی و کمک از سایر افراد متکی است. هرچه جامعه بزرگتر باشد احتمال پیدا کردن افرادی که میتوانند در ایجاد سهولت پروژه شما کمک کنند بیشتر است و درباره HTML از این بابت هرگز نگران نباشید. آموزشهای متعدد و فرمهای سوال و پاسخ فراوان در سطح وب به کمکتان خواهند آمد.
بازار کار
اگر HTML5 و CSS3 را تا حدی بلد باشید میتوانید فرصتهای خوبی را برای خود رقم بزنید. به خصوص اگر بتوانید با برنامههای گرافیکی مثل Photoshop و illustrator نسخه پروتوتایپ صفحات را طراحی کرده و از رو آنها کد بزنید دارای مهارت ارزشمندی هستید که میتواند شما را با موقعیتهای خوبی آشنا کند.
HTML و CSS به عنوان یک مهارت میتوانند در امر بازاریابی اینترنتی هم به کارتان بیایند. با چند کد ساده میتوانید بنر تبلیغاتی خود را طراحی کنید و برای مشتریانتان ایمیل کنید.
اما اگر دارای ذهن فعال و پشت کار قوی هستید و قصد دارید برنامه نویس front-end شوید میبایست به سه زبان HTML5، CSS3 و JavaScript تسلط نسبی خوبی پیدا کنید تا بهترین فرصتها نسیبتان شود.
آینده HTML
طراحی سایت، وب اپلیکیشنها و به کل طراحی تمامی صفحات اینترنتی بدون HTML، CSS و JavaScript ممکن نیست و بدون HTML در اصل هیچ محتوایی وجود ندارد. تکنولوژیهای تحت وب به خصوص مرورگرهای وب هر روز پیشرفت خواهند کرد و HTML هم به این رشد گره خورده. پس حالا حالاها نگران انقضا آن نباشید.
نوشتن دیدگاه