در طراحی یک سایت زیبا، تجربه کاربران مهمترین فاکتور طراحی سایت شما خواهد بود. به جرأت میتوانم بگویم اگر شما برای کاربران خود یک تجربه دلچسب دیجیتالی فراهم نکنید، کیفیت بالای محصولات شما و یا پیشینه افتخارآمیز شرکت شما به هیچ عنوان، به چشم نخواهند آمد.
در واقع طراحی سایت بدون در نظر گرفتن این مهم، آب در هاون کوبیدن و کاری بی اثر است. بر این اساس میتوان ادعا کرد در طراحیهای امروز، پارامتر تجربه کاربری از مهمترین پارامترها به حساب میآید.
توجه داشته باشید که تجربه بد کاربران شما، منجر به توقف فعالیت آنها در سایت و ترک فوری آن خواهد شد که متعاقباً خط مرزی کسب و کار شما را به طور محسوسی جابجا خواهد کرد و ضررهای چشمگیری را برای شما در پی خواهد داشت.
در یک سایت المانهای زیادی وجود دارند که میتوانند در تجربه کاربران سایت تأثیرگذار باشند. منو، لایهها، رسانهها و باکسها و دکمههایی که به زیبایی طراحی شدهاند و در صورت انتخاب آنها عملی برای کاربران صورت می گیرد.
اما سرعت سایت از مهمترین المانهاست که معمولاً از آن غافل میشویم و اهمیت آن را به اندازه کافی درک نکردهایم.
راستی! سرعت کلی وب سایت شما چقدر است؟
مدت زمان لود صفحات داخلی وب سایت شما چه میزان است؟
زمان بارگذاری المانهای سایت از حیاتی ترین عوامل در تجربه کاربران از سایت شماست که توجه لازم به آن، نتیجهای بسیار قدرتمند و چشمگیر را برای شما به ارمغان خواهد آورد. در این برآورد حتی المانهای کوچک سایت، نظیر یک تصویر کوچک میتواند توازن سایت شما را بهم بریزد و سرعت سایت را کاهش دهد.
در اینجا ما ۵ دلیل محکم را برای شما بیان میکنیم تا اهمیت این موضوع را بیش از پیش برای شما روشن کنیم. نکاتی که برای شما روشن خواهند کرد چه میزان مهم است تا محیطی را فراهم کنید که کاربران با اشتیاق وقت خود را در آن سپری کنند و از گشت و گذار در آن احساس خستگی نکنند.
۱- کاربران شما اصلاً صبور نیستند
متاسفانه یا خوشبختانه، از ویژگیهای غیرقابل انکار زندگی در عصر دیجیتال امروز، سرعت بالای دست یابی به نیاز ها میباشد. با این اوصاف، یک سایت با سرعت پایین، کاربران را راضی نخواهد کرد و بدون شک آنها را از ادامه فعالیت در سایت شما منصرف خواهد نمود در پی آن، آنها سایت شما را ترک خواهند کرد و به سایت رقیب شما که سرعت لود بالاتری دارد، عزیمت میکنند.
آمار و ارقام بسیاری وجود دارند که بر صحت این گفته تأکید کردهاند. طبق بررسیهای انجام شده در حدود ۴۰ درصد کاربران در صورت طولانی بودن مدت زمان لود صفحه، تا بیش از سه ثانیه، تصمیم به ترک سایت خواهند گرفت.
سرعت سایت شما، یک امر ضروری در موفقیت سایت شماست.
۲- کاربران به شما شانس دوباره نخواهند داد
شاید انتظار شنیدن این حرف را نداشته باشید اما باید بگویم کاربران اینترنت، هرگز یک تجربه بد ناشی از سرعت پایین سایت را که منجر به اذیت شدن آنها شدهاست، از یاد نخواهند برد.
زمان لود طولانی، به شدت Bounce Rate سایت شما را تحت تأثیر قرار خواهد داد که در نتیجه آن، شانس برگشت دوباره کاربران را برای همیشه از شما خواهد گرفت.
چه اتفاقی بدتر از این؟؟؟ که سایت شما از چشم کاربرانتان بیافتد!
دیدگاه منفی کاربران شما بیشتر از آنچه شما فکر میکنید به طول خواهد انجامید.
۳- امروزه مخاطبان و مشتریان شما بیشتر در گوشیهای هوشمند خود به جستجو میپردازند
تمام شانستان را در یک جا خرج نکنید.
حواستان را جمع کنید بیشتر کاربران شما برای خرید و جستجو در اینترنت از گوشیهای هوشمند خود استفاده میکنند. پس در طراحی سایت، اندکی از تمرکزتان را بر روی طراحی پرسرعت و بدون ایراد موبایلی قرار دهید.
متأسفانه اکثر صاحبان کسب و کار از این پارامتر غافل شدهاند و توجهی به آن ندارند.
گوگل نیز برای وب سایتهایی که طراحی متناسب با موبایل را درنظر گرفتهاند امتیاز قائل شده و به آنها جایگاه بالاتری در نتایج جستجو میدهد و همه ما به خوبی میدانیم که از نکاتی که در نظر گوگل، حائز اهمیت هستند، نباید سرسری گذشت.
۴- سرعت پایین سایت اعتبار برند شما را کم میکند
بدون شک، شما دوست دارید تا در جای جای این جهان، ارتباطات تجاری قوی برقرار کنید و کاربران بیشتری را از سرتاسر جهان جلب نمایید. اما باید بدانید که سرعت پایین سایت، این هدف شما را به مخاطره میاندازد.
بر طبق آمار ونظرسنجیهای اخیر، ۵۲ درصد از کاربران به ارتباط مستقیم بین سرعت سایت و اعتبار نام تجاری اشاره کردهاند.
آیا خود شما، نام تجاری شرکت و یا فروشگاهی را که به هنگام خرید، وقت شما را تلف کردهاست، به خوبی در ذهن میسپارید؟
از سویی دیگر، تحقیقات نشان میدهد ۷۵ درصد از کاربران، تمایلی ندارند تا در سایت هایی که مرتبا با باگها و خطا همراه هستند، فعالیت کنند.(خطای از دسترس خارج شدن و یا بهم ریختگی و درهم شکستن سایت).
با بهینه سازی سایت و توجه هر چه بیشتر به سرعت آن، میتوانید شانس بزرگ جذب مخاطبان بیشتر را از آن خود کنید.
۵- سرعت پایین، امتیاز کمتری در گوگل را برای شما رقم خواهد زد
درست است، کاملاً حق با شماست شاید این نکته، خیلی به موضوع تجربه کاربران ارتباطی نداشته باشد اما این موضوع به صورت ناباورانهای مهم است.
سئو تمام احتیاجات شما در کسب و کار وب سایتتان را محقق خواهد کرد.
برای همگان کاملاً واضح است که سرعت پایین وب سایت موجب میشود تا کاربران قضاوت بی رحمانهای نسبت به آن سایت داشته باشند و برای رفع نیازهای خود بدنبال سایت قویتری به لحاظ سرعت باشند.
درواقع یک سایت با سرعت پایین برای شما امتیازهایی منفی در گوگل رقم خواهد زد، به محض آن که گوگل تشخیص دهد سایت شما تجربه خوبی برای کاربرانتان فراهم نمیکند، شما را جریمه میکند، در مقابل برای رقیبان شما که این پارامتر را رعایت کردهاند امتیازبالاتری قائل خواهد شد.
درست است که بهینه سازی موتورهای جستجو دقیقاً طراحی متناسب با تجربه کاربران نیست اما ارتباط نزدیکی با هدف راحتی کاربران سایت شما دارد.
برای بهبود سرعت سایت خود چه کار کنیم؟
احتمالاً بعد از خواندن این مقاله نسبت به سرعت پایین سایت خود دچار استرس شدهاید، اما اصلاً جای نگرانی نیست.
خوشبختانه امروزه ابزار زیادی برای سنجش سرعت وب سایت شما وجود دارند که میتوانید با کمک آنها سرعت سایت خود را ارزیابی کنید و براساس نکاتی که ذکر میکنند سایت خود را بهینه کنید.
از جمله این ابزار آنلاین میتوان به Google Webmasters, Web Page Test و Uptrends اشاره کرد.
به استناد Moz:
- سایتهایی که در طول ۲.۹ ثانیه لود میشوند نسبت به ۵۰ درصد سایتها در اینترنت رتبه بالاتری دارند.
- سایتهایی که در طول ۱.۷ ثانیه لود میشوند نسبت به ۷۵ درصد سایتهادر اینترنت رتبه بالاتری دارند.
- سایتهایی که در طول ۰.۸ ثانیه لود میشوند نسبت به ۹۴ درصد سایتها در اینترنت رتبه بالاتری دارند.
پس هرچه سریعتر سرعت سایت خود را بهینه کنید.
از جمله کارهایی که میتوانید برای بهینه سازی سرعت سایت خود انجام دهید عبارتند از:
- کم کردن حجم تصاویر
- فشرده کردن کدهای css و Js
- حتی المقدور کم کردن فایلهای Css و JS اضافی و بهینه کردن هرچه بیشتر آنها
- استفاده از قابلیت cache
از جمله اصول اولیه سئو میتوان به: استفاده از لینک های داخلی، استفاده از تگهای قدرتمند H1 و H2، استفاده از لینکهای خارجی، انتخاب تیترها و عناوین مناسب اشاره داشت. برای مطالعه بیشتر در زمینه بهینه سازی موتورهای جستجو میتوانید از بخش مقالات سئو ما بازدید نمایید.
نوشتن دیدگاه