رنگها را کم اهمیت نشمارید، از تأثیرگذاری رنگها، بر روی نگاه و احساس هرگز غافل نباشید. رنگها جادو میکنند. آنها میتوانند بازدیدکنندگان وب سایت شما را که برای اولین بار از سایت شما دیدن میکنند، تحت تأثیر قراردهند. رنگها را میتوان یکی از سه فاکتور مهم ترغیب و جذب مشتریان دانست.
رنگها را چگونه درست انتخاب کنیم؟
باید بدانید اغلب مشتریان شما پیشتر از آنکه تصمیم به طراحی سایت بگیرند، لوگوی تجاری خود را طراحی کردهاند و در لوگوی خود مجموعهای از رنگها را بکار بردهاند.
اکنون وظیفه شماست تا با عنوان یک طراح سایت، به مشتریان خود مشاوره دهید و با آنها صحبت کنید. در ارتباط با رنگهای مناسب برای سایت آنها ( با توجه به خدمات / محصولات و لوگوی شرکت ) گفتگو کنید و حتی پیشنهادها و انتقادهای خود را راجع به رنگها و حتی حذف آنها، با مشتریان درمیان بگذارید.
رنگها صحبت میکنند، در فرهنگها و کشورهای مختلف معانی گوناگونی دارند، رنگها و معانی آنها را بشناسید تا بتوانید مناسبترین انتخاب را باتوجه به هدفتان داشتهباشید.
در اینجا به توصیفی کوتاه از سری رنگهای اصلی میپردازیم:
- آبی: نمایانگر پایداری، ثبات، اعتماد، اطمینان است و البته مناسبترین گزینه، برای وب سایتهایی که به جلب اعتماد مشتریان خود نیاز دارند.
- مشکی: زیبایی، ارزشمندی، تکامل و پر رمز و راز بودن را تداعی میکند.
- سفید: نمادی از صلح، خلوص و سادگی است.
- نارنجی: گرما، اشتیاق و هشدار را یادآوری میکند.
- قرمز : قدرت، استحکام، عشق و علاقه را به نمایش میگذارد.
- قهوهای: میتواند برای کاربردهای عمومی اعم از مسايل مربوط به اجتماع، مسائل طبیعی و روزمره و سلامتی به کاربرده شود.
- زرد: این رنگ اغلب با مفاهیم درخشش، شادی، امیدواری همراه است.
رنگهای متن:
سهولت مطالعه و خواندن متون بر روی کاغذها در مقایسه با مانیتورها موجب شد تا طراحان وب بیش از پیش نسبت به این مسأله ریزبین باشند و در انتخاب رنگ متنها و پس زمینه آنها نهایت حساسیت را بکار گیرند.
خوانا بودن متن، مسألهای بسیار ضروری است. رعایت رابطه معکوس رنگ متن با پس زمینه، کلید موفقیت شماست. برای مثال چناچه شما برای متن خود رنگی روشن درنظر گرفتهاید حتما رنگی تیره را برای پس زمینه خود انتخاب کنید.
از جمله ترکیب رنگهای مرسوم میتوان به رنگهای سفید و مشکی اشاره داشت. رنگهای آبی و قرمز نیز برای بکاربردن در لینکها و متنهای پراهمیت بسیار مناسب خواهند بود.
تناقض! ویژگی تناقض (کنتراست) نقش بسیار مهمی را در خوانا بودن متنهای شما بازی میکند. بنابراین هرگز متنها و پسزمینهها را با تناژ رنگی خیلی نزدیک بهم بکار نبرید.
رنگهای تحت وب:
یکی از مشکلات شایع طراحان سایت که به هنگام طراحی سایت و انتخاب رنگها با آن مواجه میشوند آن است که متاسفانه مرورگرها کلیه رنگها را پشتیبانی نمیکنند و نمیتوانند تمام آنها را به درستی به نمایش بگذارند. درواقع زمانیکه مرورگرها با رنگی مواجه میشوند که برای آنها تعریف نشدهباشد، آن رنگ را به رنگ دیگری نمایش میدهند همچنین برخی از کامپیوترها با کارتهای گرافیک قدیمی، ممکن است در نمایش صحیح رنگها با مشکل مواجه شوند.
بنابراین بهترین راه برای جلوگیری از این مسئله، استفاده از پالت رنگی مرورگرهاست. این راهکار بسیار محافظه کارانه خواهد بود و مطمئن باشید رنگهای شما در تمامی مرورگرها و سخت افزارها به درستی نشان داده خواهند شد. شاید شما این مسأله را نوعی محدودیت در طراحی وب سایت بشمارید اما واقعیت آن است که این تنها راهی است که میتوانید از صحت نمایش رنگها در وب سایت خود اطمینان داشته باشید.
جالب است بدانید با رعایت انتخاب رنگها از پالت رنگی مرورگرها میتوانید حجم فایلهای آپلودی خود را به صورت چشمگیری کاهش دهید و در بهبود سرعت وب سایت خود تأثیر گذار باشید.
روانشناسی رنگها:
رنگها با توجه به احساسی که به بیننده میدهند، به سه گروه مجزا دستهبندی میشوند.
برای انتخاب رنگهای یک سایت اغلب از گروههایی استفاده میشود که با حال و احوال سایت سازگاری بیشتری داشتهباشند.
رنگهای سرد:
رنگهای سرد عموماً حس آرامش را در مخاطب برمیانگیزند. اگر غالب سایت با رنگهای سرد طراحی شدهباشد، حس سردی و ناخوشایندی را به بازدیدکنندگان القاء خواهد کرد از این رو اغلب آنها را با ترکیب رنگهای گرم و یا خنثی بکار میبرند.
- آبی
- سبز
- فیروزهای
- نقرهای
رنگهای گرم:
رنگهای گرم حالت هیجانی خوانندگان وب سایت را بالا میبرند. این رنگها میتوانند رنج احساسی شما را از مرحله تعادل به خشونت و ناآرامی تغییر دهند. در نتیجه استفاده بیش از اندازه از آنها میتواند اثر نامطلوب و غافلگیرکنندهای بر کاربران شما داشته باشد.
- قرمز
- زرد
- صورتی
- نارنجی
- طلایی
رنگهای خنثی:
رنگهای خنثی میتوانند رنگهای مناسبی برای متنها و پس زمینه سایت شما باشند و اغلب آنها را در کنار رنگهای گروههای دیگر به صورت ترکیبی بکار میبرند. جلب توجه شما نسبت به رنگهای اصلی و کنترل تناژ رنگی سایت میتواند از تأثیرات این گروه از رنگها باشد.
- مشکی
- سفید
- خاکستری
- قهوهای
- بژ
نتیجهگیری:
بدون شک میتوان رنگ را به عنوان یک ابزار قدرتمند برای طراحان سایت معرفی کرد و بدون اغراق میتواند اولین المانی باشد که بازدیدکننده سایت به آن توجه میکند و باعث جذب/ دفع بازدیدکنندگان و حتی جلب مشتریان جدید میشود.
دو سایت مشابه با رنگهای متفاوت میتوانند تجربهای کاملاً متفاوت را برای بازدیدکنندگان سایتشان رقم بزنند.
سخن آخرم با شما طراحان سایت آن است که در مرحله اول از طراحی خود تنها بر روی رنگبندی آن تمرکز کنید. باقی موارد و امکانات دیگر سایت، با صحبت با مشتریان شما مشخص خواهند شد.
امیدوارم که توانسته باشم آنطور که باید اهمیت این موضوع را روشن کنم. اگر شما نیز مطلب مفید یا پیشنهاد کاربردی در رابطه با موضوع رنگها برای خوانندگان ما دارید، خوشحال میشویم آنها را در بخش دیدگاهها با ما در میان بگذارید.
ابزارهای مناسب برای رنگهای تحت وب که میتوانند در هر پروژهای برای شما کارآمد باشند:
۶- aviary.com
۱۰- pictaculous.com
۱۱- colourgrab.com
۱۲- colorblender.com
نوشتن دیدگاه